Swipe

Swipe

'Mijn naam in de credits van een grote film, dat is mijn droom'

De 20-jarige Sven is de nieuwe stagiair van JA. Sven richt zich met name op het gebruik van motion en wil zelf conceptueel sterker worden. De geboren en getogen Zwollenaar studeert aan het Cibap en heeft grote dromen, waarover hij uitgebreid vertelt.

Sven Brinkhuis bij JA rebranding agency

Mijn grootste uitdaging in de zoektocht naar de perfecte stage was het vinden van een plek waar ik beter kon worden in het conceptdenken. Geef me een kader en richtlijnen en ik voer een opdracht helemaal voor je uit, maar ik vind het soms nog lastig om vanuit niets iets te bedenken. Dat hoop ik bij JA heel erg te leren, want als er één plek is waar ze daar heel goed in zijn, is het hier wel. 

Ik had ook direct een klik met de mensen, je merkt aan alles dat dit een bureau is dat heel erg goed is in wat het doet, met mensen die me heel veel kunnen leren. Wat ik ook fijn vind is dat ik hier alle creatieve vrijheid krijg om mezelf te ontwikkelen op het gebied van motion. Want aan mijn technische skills ligt het niet, maar qua ideevorming kan ik soms nog wel wat hulp gebruiken. Hier krijg ik dus én verantwoordelijkheid, én alle ruimte om te leren. Dat is heel prettig.

No items found.

Uiteindelijk hoop ik via de filmacademie in Hollywood terecht te komen, op het gebied van motion, special effects en CGI. Mijn droom is om mijn naam ooit in de credits van een Marvel- of Disneyfilm te zien. Als kind droomde ik daar al van. Die films hebben mij destijds echt gevormd, ik hoop dat straks ook voor volgende generaties te kunnen doen. 

Ik kan ook echt heel erg gelukkig worden van een goede film of serie. Dat kan zitten in de kleinste dingen: van de belichting tot bepaalde shots. Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar hoe 'ze' dat doen en het lijkt me te gek om later aan zulke producties mee te werken.

Hopelijk kan ik de eerste stap daarvoor bij JA zetten. Ik wil conceptueel sterker worden, en in staat zijn om met meer dan één idee of invalshoek te komen. Mijn collega's gaan me daar heel erg bij helpen, dat weet ik zeker. En op het gebied van motion heb ik JA dan weer veel te bieden, zo blijven we samen leren. Win-win!