Swipe

Swipe

Operational Manager Alette: 'Ik wil mensen laten excelleren'

Alette is de nieuwe (en de eerste) Operational Manager van JA. Daar zijn we ontzettend blij mee, want onze opdrachtgevers worden groter en de trajecten langer en complexer. We vroegen Alette wat zij belangrijk vindt in en aan haar werk, en wat volgens haar de sleutel naar succes is.

Alette Mijnheer bij JA rebranding agency

Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensen en processen. Hoe je er met elkaar voor zorgt dat wat je doet, steeds beter wordt. Voor mij begint dat bij het vormen van een team, want daar zit de kracht. Juist als je verschillende mensen met verschillende visies bij elkaar zet, kan je tot de mooiste en beste ontwerpen en oplossingen komen. Maar dat is vaak nog een hele uitdaging, want hoe laat je al die profielen optimaal met elkaar samenwerken? Die vraag laat in feite zien wat ik bij JA ga doen.

Dat dat gebeurt in een omgeving waar we online en offline combineren, vind ik heel erg tof. Maar voor mij is het belangrijkste aan een werkgever de klik die je er voelt, zowel met de mensen als met de visie. En die was er direct. We kijken hetzelfde naar ons vakgebied, de manier waarop je mensen kunt laten excelleren en de beste omgang met opdrachtgevers. De mensen en menselijkheid zijn het allerbelangrijkste in ons werk. Met die gedachte geven Jasper en André ook leiding aan de agency, dat past gewoon heel erg goed. En daarnaast was en ben ik ook echt onder de indruk van de kwaliteit van de rebrandings. De aandacht spat er vanaf, zowel strategisch, inhoudelijk en qua uiterlijk.

No items found.

Ik hoop dat we hier samen een team kunnen gaan vormen waar het werkplezier vanaf spat en dat dat vervolgens ook afstraalt op iedereen met en voor wie we werken. Dat mensen zien dat we het goed hebben met elkaar, dat we een hecht team vormen dat heel toffe dingen maakt. Ik ben eigenlijk best een cijfermens en behoorlijk analytisch ingesteld. Het is ook heel erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken en verwachtingen te managen. Die gaan niet alleen over de inhoud, maar ook over randzaken als begrotingen en planningen. Die proceskant vormt de basis waarop mensen kunnen werken. En vanaf dat fundament kan iedereen zich vervolgens verder ontwikkelen. Die growth-mindset, daar geloof ik heel erg in, en ik weet zeker dat we dat hier met elkaar gaan bereiken.